02 729 58 20 info@os-benedikt.si
Select Page

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti smo v sodelovanju z Občino Benedikt v času od ponedeljka, 4. 9. 2023 do petka 8. 9. 2023 izvajali aktivnost »ŠOLSKA ULICA«.

Tako je bilo v tem času parkirišče pred šolo prosto, promet pa precej bolj umirjen, saj je potekal le po Šolski in Slatinski ulici, za varnost pa so skrbeli tudi prostovoljci.

Učenci so s tem pridobili dodatne površine za igro in druženje na površini parkirišča, ki so jih izkoristili za razne igre in razgibavanje zjutraj pred poukom, izvedli nekaj učnih ur rednega pouka in se na parkirišču družili tudi v času podaljšanega bivanja. Parkirišče so kot igrišče uporabili tudi otroci iz vrtca. Spoznali smo, da je igra brez nevarnosti, ki grozijo zaradi prometa in osebnih vozil kvalitetnejša in bolj sproščena, se pa je asfalt izkazal za precej trdo in, predvsem v sončnem vremenu, vročo igralno površino. Zato smo se vsi strinjali bi bile igralne površine na travi in z  veliko sence, kjer bi se učenci lahko brezskrbno igrali, veliko bolj dobrodošle.  

 

#trajnostnamobilnost #evropskitedenmobilnosti #samo1planet #care4climate #sptm #varčnepoti

FOTOGRAFIJE

Dostopnost