02 729 58 20 info@os-benedikt.si
Select Page

V četrtek, 23. 5. 2024,  je na naši šoli potekal kulturni dan Zaključek bralne značke. Najprej so nam člani društva Za boljši svet zaigrali gledališko predstavo Mali princ – moderna priredba. Zgodba nam je odprla veliko vprašanj za razmišljanje o bistvu našega življenja.

V Domu kulture Benedikt se nam je 2. šolsko uro predstavila lutkovna skupina Deteljice naše šole z lutkovno predstavo Bi se gnetli na tej metli? ter plesno navijaška skupina 6. razreda s plesno točko. Najprej so si lutkovno predstavo in ples ogledali učenci od 1. do 5. razreda.

Učenci od 6. do 9. razreda so imeli aktivnosti v učilnici na temo gledališke predstave Mali princ ter 50-obletnici obiska Potujoče knjižnice Maribor v našem kraju.

  1. in 4. šolsko uro se je v športni dvorani odvijala prireditev ob zaključku bralne značke. Gostja ob zaključni prireditvi je bila knjižničarka Potujoče knjižnice Maribor in pisateljica Ksenija Trs.

Program so popestrili Teo Berden in Tian Fekonja, ki sta zaigrala skladbi na klavir ter na kitaro Lan Lebreht in na harmoniko Filip Ogrinc. Nato se je  predstavila naša gostja. Bili smo zelo navdušeni nad njenim pripovedovanjem, predstavitvijo potujoče knjižnice ter njenih dveh knjig Kdo se boji črnega moža? in Potujoči utrinki.

Na koncu prireditve je potekala podelitev priznanj za doseženo bralno značko ter priznanja Naj bralec/naj bralka ter Spominska priznanja za zvestobo knjigi vseh devet let. Bralno značko je usvojilo 186 učencev.

  1. šolsko uro so si lutkovno predstavo in plesno točko ogledali učenci od 6. do 9. razreda. Učenci od 1. do 5. razreda so imeli aktivnosti v učilnici.

 

Naj bralke in naj bralci:

2.a: Urška Lovrec, Matija Jager Zorjan, Ajda Petek

2.b: Gabriel Gajser, Žana Rotman

3.a: Julia Belna, Jan Časar, Tara Mitrović, Anej Krajnc

3.b: Ana Rola (85 knjig), Neo Klobasa (81 knjig), Anamarija Kugl (67 knjig), Zoya Vajngerl (65 knjig)

4.a: Mateja Part, Iva Primožič, Lara Šauperl

4.b: Nala Bratuša, Tanaja Elbl, Julija Špilak

5.a: Bine Varga, Taja Pučko

5.b: Ajda Artenjak, Neli Vogrin

6.a: Nina Tavželj

6.b: Eva Gorišek, Nika Merklin

7.a: Iza Naja Rihtarič

8.a: Svit Pereger

9.a: Tinkara Hajnc, Hana Muršak

9.b: Lana Gornik Koler

Zlati bralci/ zlate bralke so:

9.a: Tinkara Hajnc, Mia Koren, Hana Muršak, Luka Tavželj

9.b: Lana Gornik Koler, Domen Klobasa

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

Mihaela Ruhitel

koordinatorica in mentorica bralne značke

FOTOGRAFIJE.

Dostopnost