02 729 58 20 info@os-benedikt.si
Select Page

V tehničnem krožku se v zadnjih tednih vzdušje dviguje, saj se učenci pripravljajo na prav poseben projekt – predstavitev lesenega avtomobilčka v obliki LEGO kocke. Z veliko mero ustvarjalnosti, natančnosti in timskega dela mladi mojstri dokončujejo svojo mojstrovino.

Vse se je začelo z idejo, kako združiti ljubezen do LEGO kock in praktično uporabo lesarskih spretnosti. Učenci so najprej zasnovali načrt avtomobilčka. Oblika LEGO kocke je bila izbrana zaradi svoje prepoznavnosti in priljubljenosti med mladimi, obenem pa je nudila dovolj izzivov pri izvedbi.

Les, kot osnovni material, je bil izbran zaradi svoje dostopnosti in enostavnosti obdelave. Učenci so se naučili osnovnih tehnik žaganja, brušenja in lepljenja lesa, pri čemer so skrbeli za natančnost in detajle, da bi avtomobilček izgledal kar se da avtentično. Po številnih urah dela, v katerih so učenci pokazali veliko mero potrpežljivosti in ustvarjalnosti, avtomobilček  končno dobiva svojo podobo.

Poleg same izdelave avtomobilčka je potrebno poskrbeti tudi za njegovo funkcionalnost. Učenci preverjajo, kako se avtomobilček obnaša na različnih površinah. Cilj je, da se bo avtomobilček kar najbolje odrezal na tekmovanju v slalomu.

Tehnične spretnosti, ustvarjalnost in inovativnost bodo učenci lahko preizkusili na prihajajočem tekmovanju, ki bo 28. maja na Srednješolskem centru Ptuj. To bo odlična priložnost, da pokažejo svoje delo in se pomerijo z drugimi mladimi inovatorji. Vsi, ki so sodelovali pri projektu, so navdušeni in polni pričakovanj, saj so v izdelek vložili veliko truda in srčnosti.

Na prihajajočem tekmovanju jim želimo veliko uspeha.

Mentorica Suzana Bohar Zelko

Dostopnost