02 729 58 20 info@os-benedikt.si
Select Page

V torek, 28. maja 2024, so se naši učenci udeležili vznemirljivega tekmovanja Go car go, ki je potekalo na Srednješolskem centru Ptuj. Naši nadobudni vozniki so se pomerili z učenci iz 13 osnovnih šol iz podravske regije in Hrvaške ter pokazali svoje spretnosti ter znanje v izdelavi in upravljanju avtomobilčkov.

 

Tekmovanje je imelo več disciplin, med drugim tudi: slalom in veleslalom. V slalomu so naši učenci z avtomobilčkom, ki so ga oblikovali v obliki Lego kocke, pokazali izjemno natančnost in hitrost, kar jim je prineslo zasluženo 1. mesto. V veleslalomu so prav tako izkazali svojo odličnost in osvojili 2. mesto, kar je izjemen dosežek glede na močno konkurenco.

 

Izdelava avtomobilčka je bila za učence prav posebna izkušnja. Lego oblika je dodala dodatno zanimivost in kreativnost njihovemu vozilu, ki je izstopalo med ostalimi. Proces načrtovanja, izdelave in testiranja avtomobilčka je bil za učence neprecenljivo doživetje, kjer so se naučili veliko novega o fiziki, inženiringu in timskem delu.

 

Sami učenci so o dogodku povedali, da je bilo tekmovanje zelo zanimivo in da so uživali v vsaki minuti. Poleg samega tekmovanja so imeli tudi priložnost spoznati vrstnike iz drugih šol, izmenjati izkušnje in se družiti v sproščenem vzdušju.

 

Tekmovanje Go car go je tako postalo pomemben dogodek za naše učence, ki so s svojimi dosežki pokazali, kaj lahko dosežemo z ustvarjalnostjo, vztrajnostjo in timskim delom.

Ponosni smo na njihove dosežke ter jim čestitamo, obenem pa se že veselimo prihodnjih izzivov.

 

Mentorica: Suzana Bohar Zelko, prof. tehnike in tehnologije

 

FOTOGRAFIJE.

Dostopnost